OVER YVET

Yvet Beckers

 

Ik begeleid teams om meer uit zichzelf te halen, waardoor zij met meer plezier en betere resultaten samenwerken! Mijn grootste plezier haal ik uit de trots die teams laten zien nadat ze een grote doorbraak hebben gerealiseerd. De sterretjes in hun ogen, de high fives die ze elkaar geven, het gevoel dat ze de hele wereld vanaf nu aankunnen!

 

MIJN MISSIE

 

ERVARINGGewerkt voor

Vóór ik als zelfstandig ondernemer begon, heb ik 10 jaar ervaring opgedaan in het bedrijfsleven, in rollen als projectmanager, coach, change manager, leidinggevende en Lean consultant. Ik heb vaak zien gebeuren dat veranderprogramma’s in organisaties de rol van mensen, gedrag, leiderschap en cultuur onderschatten. In mijn ogen blijven veranderingen vaak bij goedbedoelde plannen, maar leiden deze intenties er slechts zelden toe dat medewerkers en leidinggevenden afwijken van de gebaande paden om ook écht een ander pad in te slaan.

 

ACHTERGROND

Organisaties hebben me altijd geïnteresseerd en vormden dan ook het belangrijkste onderwerp voor mijn opleidingen. Bij mijn opleiding Technische Bedrijfskunde heb ik met name geleerd om door een bedrijfskundige, procesmatige lens naar organisaties te kijken. Daar heb ik een sociologische lens aan toegevoegd door de opleiding Beleids- en Organisatiewetenschappen te volgen. In mijn werkzame leven heb ik diverse trainingen, onder andere op het gebied van projectmanagement, adviesvaardigheden, Lean en Six Sigma gevolgd. Naarmate mijn fascinatie voor de ‘menselijke’ kant van veranderen groeide, heb ik mezelf verder ontwikkeld door een coachingstraining te volgen (Co-Actief Coachen), gevolgd door diverse team-coachingsopleidingen (Organization & Relationship Systems Coaching).

 

GECERTIFICEERD TEAMCOACH (ORSCC)

Ik ben gecertificeerd als ORSC teamcoLogo ORSC Certifiedach door het CRR (Center for Right Relationships) in de US, één van meest gerenommeerde instituten ter wereld voor teamcoaching. Het CRR heeft het ORSC curriculum ontworpen. ORSC staat voor Organization & Relationship Systems Coaching. ORSC is een geïntegreerd en krachtig coachingmodel gebaseerd op Relationship Systems Intelligence™. Het gaat verder dan Emotionele Intelligentie (de relatie met jezelf) en Sociale Intelligentie (de relatie met de ander), door de nadruk te leggen op Relatie Systeem Intelligentie (de relaties van een team of een afdeling als geheel). ORSC richt zich dan ook niet op de individuen in het team, maar op het team als geheel. De ORSC methodologie ziet systemen (bijvoorbeeld teams) als van nature vindingrijk, creatief en een geheel. Dit betekent dat oplossingen en manieren om vooruit te komen in het systeem zelf te vinden zijn. Om een team trots te laten zijn, is het van belang om het team zelf te leren hoe het die bronnen gezamenlijk aan kan boren.

PCC accreditatie ICFVerder ben ik ook geaccrediteerd coach bij de International Coach Federation (ICF).

VRIJE TIJD

In mijn vrije tijd ben ik fervent zeiler, wissel ik dat in de winter af met skiën, loop ik hard (ik heb in maart 2015 mijn eerste halve marathon gerend in Parijs!) en breng ik heel wat uurtjes in de keuken door om nieuwe gerechten uit te proberen.

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar mij? Neem gerust contact met mij op!

Hartelijke groeten en graag tot snel,

Yvet Beckers